Hanne Paulsrud

Veien til god selvfølelse

Boost din indre heiagjeng!

1 kommentar

Det gjelder å ha mot til å være seg selv, og ikke miste motet fordi man er den man er
(Torvald Gahlin)

Noen ganger blir jeg så trett av meg selv!! Som i dag, for eksempel. Blogginnlegg nr 4 skal skrives. Alt ligger til rette. En stille stund på kontoret. Tekoppen på plass, og akkurat denne tiden har vært satt av til formålet siden før påske.

Jeg har mye på hjertet. Hodet er fullt av temaer som jeg vil belyse. Men det som «rant ut» før påske har gått seg vill i dag. Det er som om alle kanaler ut er blokkert, og ingenting finner veien ut av mørket.

Hodet er fullt av alt mulig annet: mailene jeg må huske å sende, kurset som skal forberedes, utviklingssamtalen med sønnen min som må flyttes, loftet som flyter over etter påbegynt oppussing i påsken. Når skal vi bli ferdig med det??

Da blir jeg oppmerksom på den. Stemmen. Og når jeg tenker etter har den kvernet og gått en lang stund allerede, med stikkende remindere på alt jeg ikke er i mål med. Bare for å bli etterfulgt av mindre sjarmerende bekreftelser at typen: «typisk deg!», «du rekker det sikkert ikke før neste avtale», «du er en mester i å spore av», «alt går så tregt», «ufokusert igjen», «du vil for mye, også blir det ikke noe av noe..»

Ja…. Litt av en heiagjeng jeg har inni hodet mitt der, gitt! Hvordan er heiagjengen din?

Jeg går ut fra at jeg ikke er alene om å bli litt overveldet innimellom. Kanskje spesielt etter noen fridager, når vi føler at hverdagen velter over oss i store bølger. Når vi må starte surfingen før vi har kommet oss opp i posisjon på brettet.

Hva kan vi gjøre da? Her er noen stalltips for å styrke motivasjonen:

  • Bli bevisst den indre dialogen din! Av alle mennesker vi snakker med, har vi flest samtaler med oss selv. Hvis det du sier gir deg en dårlig følelse; bytt det ut! Forestill deg at du skal motivere din beste venn. Og bruk nøyaktig samme ord til deg selv.
  • Vær til stede her og nå. For å løse den aktuelle oppgaven innenfor rammen/tiden du har tilgjengelig, må du gjøre bare den. Akkurat nå.
  • Legg merke til når du har gjort den, og anerkjenn deg selv for det.
  • Sett av tid til å planlegge resten. Når det er mange uoppgjorte saker og ting som flyter i luften (eller i hodet), er det lurt å hente dem ned, og legge en REALISTISK plan over hvordan og når det skal gjøres. Lag avtaler med deg selv i kalenderen, slik at du ikke trenger å huske på alt. Det hjelper deg til fokus her og nå. Og du kan raskere gå videre til neste oppgave.

Og du: ikke vær så streng med deg selv! Om du faller av surfebrettet i første bølge, kommer det raskt en ny! Vær glad i deg selv, også på dårlige dager. Det er da du trenger det mest.

Hanne

 

 

Illustratør: Kjersti Engeland-Fors

Forfatter: hannepaulsrud

Coach og samtalepartner

En tanke om “Boost din indre heiagjeng!

  1. Du er så flink til å ordlegge deg Hanne og jeg kjente meg veldig igjen her!!

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s